מידע מעשי לתיירים – COVID-19

Актуална информация

(אקטואליזיראנה ב-14 באפריל 2022)

Съобщения на Министерство на туризма:

Полезни връзки

Бюлетин

Често задавани въпроси

Носенето на маска не е задължително на открити обществени места.

Всички лица са длъжни да носят защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба в обществени места като обществен транспорт, аптеки и лечебни заведения. Запазват се мерките за дезинфекция и спазване на физическо разстояние.

Заведенията за настаняване функционират при спазване на противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването за работа в условията на COVID-19 и в съответствие с Насоките, издадени от Министерството на туризма за експлоатацията на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в условията на опасност от заразяване עם COVID-19 בבולגריה

За всяко заведение е необходим индивидуален план за неговото функциониране в съответствие с препоръките и насоките на националните и регионалните органи за обществено здраве за ограничаване на коронавирусната инфекция.

נסיעות עסקיות ניתנות לביקורת עסקית, הולכת ודרדרות על נסיעות כלכליות.

Да, общественият транспорт работи нормално, без ограничение на капацитета на превозните средства и/или влаковете, но е задължително да се носят лични предпазни средства.

Използването на маски е задължително при пътуване с такси, автобус, влак ו-друг обществен транспорт.

Няма ограничения за пътуване в страната. התקדמות ניתנות לשירותים ושירותים. Носенето на защитни маски е задължително в затворени обществени зони.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина се допускат само в часовия интервал от 7:00 ч. עד 23:00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 מטר. יש צורך בשימוש במסך, דירוג לא קיים ב-6 דירוגים במדינות אחרות.

Нощните заведения са затворени към момента.

Посещенията на музеи и галерии се организира като се допускат не повече от 1 човек על 8 кв. м., при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите и персонала.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения и други мероприятия с такъв характер се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат и не повече от 30 участника, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 מ'. и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. между посетителите и носене на защитни маски за лице.

Преустановено е провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен.

Парковете са отворени.

Посещенията на фитнес центрове се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на всяко помещение и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитна маска за лице от персонала.

Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. פרוטוקולים לקטגוריות של פרויקטים בפרוטוקולים, וסידורים של פרוטוקולים וסידורים.

Посещенията в балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове се допуска при използване на 30% от капацитета им, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната употреба и създаване при възможност на график за индивидуално ползване услугите.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Сигнали за нередности

סייגנאליים של נרדינאסטיים של רפואה של טוריזמה ודרישות לשירותים טוריסטיים נגד COVID-19

02/904 68 95 ו-0885 096 937

Полезни видеа

Вашето безопасно лято 2021
Безопасна зима
SafeTravels Stamp - החותמת הראשונה בעולם לפרוטוקולים סטנדרטיים גלובליים של בריאות והיגיינה
Препоръчителни мерки за безопасност в условията на епидемиологична обстановка
Как да почиваме безопасно в условията на риск от заразяване с COVID-19